Designa ditt liv – för föräldralediga

Designa ditt liv – för föräldralediga

Det finns få tillfällen i livet då vi verkligen stannar upp och funderar på de stora frågorna i livet. Att få barn är ett sådant tillfälle. Vem är jag, vem vill jag vara, är jag på rätt plats i livet eller finns det andra alternativ för mig?

Den här kursen ger dig metoder och verktyg för att ta kontroll över ditt nya liv och din framtid.

Kursstart 1: 23 jan
Fem kurstillfällen. 23 jan, 30 jan, 6 feb, 13 feb och 6 mars, kl 9.30 – 11:30.

Avgift för kursen är 2 950 kr inkl moms (2 360 kr ex moms).

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Du kommer med ditt barn (upp till 12 månader), barnvagn och allt och träffar människor som är i samma situation som du och som också vill skapa sin egen framtid. Du som väntar barn är också välkommen att delta.

Kursens innehåll

Den här kursen ger dig metoder och verktyg för att ta kontroll över din karriär och din framtid. Life Design tar avstamp i en metodik – human centered design – som har utvecklats och validerats på Stanford-universitetet i USA. Sedan introduktionen 2010 har intresset för Life Design (eller ”Designing your life” som den kallas där) ständigt ökat och den är nu Stanfords mest populära kurs.

Genom att applicera denna process på din egna karriär och personliga utveckling så får du verktygen för att

  • Förstå ditt nuläge samt dina värderingar
  • Ta itu med attityder och idéer som inte leder framåt
  • Öppna upp för ett flertal olika framtida karriärvägar
  • Utveckla och testa dina drömmar utan att för den sakens skull överge det du gör just nu
  • Hitta en tillvaro där både yrkesmässig framgång, tillfredställelse och hälsa får plats

Under fem dagspass kommer du tillsammans med likasinnade i gruppen att använda metoden för att upptäcka nya vägar framåt.

Du lär dig

  • Att bygga minst tre olika, konkreta, vägar framåt för din karriär
  • Att förstå hur nätverkande kan användas för att förverkliga dina drömmar (även för oss som inte gillar nätverkande!)
  • Skillnaden mellan att tänka som en ingenjör, en affärsperson, en forskare och en designer, och hur du kan använda dig av den kunskapen
  • En övergripande förståelse av design thinking-metodiken och de verktyg och processer man förknippar med den – idéutveckling, prototyping, etc.
  • Förmågan att integrera rätt attityd i arbetet med att testa nya idéer

Metod

Kursen är interaktiv och bygger på fullt deltagande där korta övningar och inspirationssessioner kombineras med skarpa briefs och handfasta instruktioner. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt under tiden samtidigt som du i stimulerande möten med andra utvecklar nya kunskaper och förståelse.

Kursen bygger på upplevelsebaserat lärande där gruppen hela tiden rör sig mellan konkreta övningar och reflektion. Du arbetar ju hela tiden med det mest verkliga caset av alla – dig själv – och därför kommer du att ha nytta för av det du lär dig från dag 1.

Trender
Nej. Vi har inget fokus på trender.

Teori
Du får lära dig principerna bakom life design.

Strategi
Mycket. Man kan säga att kursens mål är att applicera ett slags strategiskt tänkande för din framtida karriär och utveckling.

Praktik
Kursen har många praktiska inslag. Övningarna handlar om ditt liv, så du kommer att känna att det är “på riktigt” och inte bara en tankeövning.

Personlig utveckling
Själva poängen med kursen är att du ska växa som människa.

 

Kursens facilitator

Kursens facilitator

Frida Monsén är Gamification-experten med en bakgrund som digital utvecklingsledare och lärare inom skolan. Hennes arbete och metodutveckling har fått genomslag och uppmärksammats genom hennes TEDxTalks och föreläsningar nationellt och internationellt.

Hon skriver böcker och artiklar inom ämnet Gamification och lärande, är VD och medgrundare av Lightning Hunt, en EdTech-startup som med hjälp av speldesign hjälper skolbarn att utveckla sina sociala förmågor. Frida arbetar som affärsutvecklare på Learning & Development-bolaget Meet In Grid där hon bland annat är konceptutvecklare och projektledare av GamifyUs, årets största händelse inom Gamification.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och börja designa just ditt liv. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Designa ditt liv – för föräldralediga

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.