Digitalt ledarskap

Att leda genom förändring

Digitalt ledarskap

Att leda genom förändring

Ingenting är statiskt. Verksamheter som inte förändrar sig själva, förändras ändå. Till en början uppfattas de kanske bara som "traditionella", eller charmigt "old school". Men ofta slutar det med att de blir otidsenliga, i värsta fall irrelevanta. I den digitala tiden går det fortare än någonsin.

Vi har gjort den här kursen för dig som ska ha en ledande roll i digitalt förändringsarbete, så att du kan hjälpa företag och organisationer när de ska ta de nödvändiga stegen mot en ökad digitalisering. Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Skräddarsys på förfrågan.
Kurstid sträcker sig från en halv- till två heldagar. 10–200 personer.

Kursavgiften baseras på tid och deltagarantal.

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Vår tid präglas, på gott och ont, av en oerhört snabb digital utveckling. Våra vanor förändras. Numera förlänger vi P-tiden genom en app, utan att behöva lämna mötet. Vi delar på notan via Swish och kan få en personlig visning på museet via mobilen, som vet exakt var i lokalen vi befinner oss.

Steg för steg förändras våra förväntningar. Det blir allt viktigare för företag och organisationer att hänga med i utvecklingen för att inte förlora konkurrenskraft. Att stå still har blivit detsamma som att gå bakåt.

Kursens innehåll

Digitalt ledarskap är en introduktionskurs för dig som ska leda digitalt förändringsarbete. Du får verktyg för att tänka i trender, så att du bättre kan avgöra vad som är värt att satsa på. Genom att tillämpa företagsanalys och omvärldsanalys lär du dig hitta nya idéer och möjligheter för det företag du arbetar med. Du får lära dig en modell för transformation, så att du inte missar några viktiga steg i processen. Vi har också lagt med ett inslag om psykologi och gruppdynamik, eftersom digitalt ledarskap i mångt och mycket handlar om din förmåga att motivera andra inom organisationen.

Trender
I kursen har vi ett långsiktigt perspektiv på trender. Vi resonerar mer om ett allmänt förhållningssätt till trender, mode och flugor än att diskutera vad som är “hett” precis just nu.

Teori
Deltagarna får en hel del teori, bland annat John Kotters modell för transformation av organisationer.

Strategi
Strategi är att sätta upp långsiktiga mål, vilket är en viktig del i att vara en digital ledare.

Praktik
Av naturliga skäl innehåller kursen i stort sett inga praktiska övningar.

Personlig utveckling
Kursen är inte uttalat inriktad på personlig utveckling, men du kommer under kursen gång förstå hur viktiga dina personliga egenskaper är för att lyckas med det digitala ledarskapet.

Dialogbaserat lärande

Kursen bygger på dialogbaserat lärande. Det innebär att du har en fast kursledare, en facilitator, som är med gruppen hela tiden. För varje nytt moment bjuder vi dessutom in en gäst, en kunnig och erfaren stjärna från branschen. Föreläsningen sker i dialogform, vilket innebär att kursdeltagarna i allra högsta grad blir involverade. Inför varje föreläsning hjälper facilitatorn gruppen med att formulera relevanta och engagerande frågeställningar.

Fördelar med dialogbaserat lärande:

  • Du får möta många framgångsrika personer i branschen och erbjuds en unik möjlighet att “pick their brains”.
  • Du får ett visst inflytande över hur kursen utvecklas (men facilitatorn ser till att de utlovade målen alltid nås).
  • Genom att lärande bygger på dialog istället för traditionella power point-föreläsningar, blir du mer känslomässigt involverad och minns därför bättre kursens innehåll.
  • Vid varje kursmoment har du tillgång till två lärare – en facilitator som är generalist på ämnet men specialist på gruppdynamik och pedagogik, samt en gäst som är ämnesexpert.

Ur programmet:

  • Centrala begrepp och idéer: En överflygning, vad menar vi med digitalt ledarskap?
  • Trender, mode och flugor: Vilka förändringar ser vi just nu vid horisonten? Hur ser man vilka som har bäst livskraft och är mest relevanta den egna digitala transformationen? Gäststjärna.
  • Att ta tillvara det unika: Verktyg för omvärldsbevakning och benchmarking gör det lättare för dig att se ett varumärke i relation till andra. Gäststjärna.
  • En modell för transformation: Vad som måste göras för ett lyckat förändringsarbete, och i vilken ordning. Gäststjärna.
  • Konsten att få med alla på tåget: Allt förändringsarbete är beroende av att alla inblandade strävar åt samma håll. Psykologi och motivation på individ- och gruppnivå. Gäststjärna.

Kursens facilitator

Kursens facilitator

Anna Frankzen Starrin är kulturantropologen som drivs av att få företag att våga spana in i framtiden för att hitta sin väg i den digitala transformation med hållbar utveckling som mål. Anna har arbetat som trendanalytiker och innovationskonsult i 15 år.

Anna genomför trendstudier och innovationsarbeten för företag inom många olika branscher. Hon medverkar som trendspanare i SR och deltar i olika TV-program, skriver artiklar och är en väl anlitad föreläsare och moderator. Anna kallas i media för Robot-Anna, eftersom hon gärna pratar om automatisering och digitaliseringens påverkan på företag i framtiden.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Här spelar konsten en viktig roll och löper som en röd tråd genom utbildningarna. Närheten till våra utställningar ger oväntade verktyg, metoder och inspiration till att tänka nytt. Vi främjar därför din kreativitet genom att inkludera tre månaders medlemskap till Fotografiska. Medlemskapet startar tillsammans med med din kurs och ju mer du utnyttjar det – desto bättre resultat av din utbildning.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och ta kontroll över ditt digitala ledarskap. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Digitalt ledarskap

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.