Filma med mobilen

Maximalt engagemang med minimal teknik

Filma med mobilen

Maximalt engagemang med minimal teknik

Ja, ja, du vet. Det ska vara rörligt nu. Tidigare var video en lyxig topping, men nu har det blivit en basvara i digital kommunikation. Men vad hjälper det att du tror på mediet när du står där med din smartphone och förväntas göra en engagerande film från ett ljummet event? Då måste du kunna trixen också.

Avgift för kursen är 5 450 kr inkl moms (4 360 kr ex moms).

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Det här är en heldagskurs för dig som behöver kunna göra korta filmer för webb och sociala medier, från ax till limpa med enkel utrustning. Kursen passar både Android- och iOS-användare.

Ur programmet:

  • Att hitta / skapa innehåll
  • Bildspråk och bildkomposition
  • Dramaturgi
  • Ljussättning
  • Ljudupptagning
  • Redigera i mobilen
  • Lägga text på video i mobilen
  • Publicera på olika plattformar

Rörlig bild fortsätter att växa inom alla typer av digital kommunikation och marknadsföring. Kraven och förväntningarna ökar på alla som skapar innehåll. Snart är det lika självklart att svänga ihop en halvminut rörligt som att skriva en kort text eller ta några foton till Instagram. Och det är inte så konstigt att efterfrågan ökar. Rörlig bild är ett fantastiskt kraftfullt sätt att engagera och beröra sina läsare.

Kursens innehåll

I den här kursen får du lära dig hur du får ut det mesta av din smartphone, vilka appar och tillbehör som är värda att skaffa och hur du publicerar dina filmer på olika plattformar.

Vid sidan av det får du också veta hur professionella filmare tänker när det gäller komposition, ljussättning och ljudupptagning, samt många tips för hur du lyckas med redigeringen direkt i mobilen.

Trender
Video är trendigt, men vi lägger vi inte så värst mycket tid på att gå igenom vad som anses särskilt hett just nu.

Teori
Det blir en del grundläggande teori, men bara sådant vi tror att du har särskilt stor nytta av i det praktiska filmskapandet.

Strategi
Bara det mest grundläggande, som att kunna resonera sig fram till när video är det bästa mediet för ett särskilt budskap.

Praktik
För att hjälpa dig att omvandla teori till användbar färdighet har vi många praktiska övningar under dagen.

Personlig utveckling
Inget utöver att det alltid är utvecklande att lära sig nya saker. Men vi går inte in på personligt berättande och personligt bildspråk, utan håller oss till grunderna hela dagen.

Kursledare

Kursledare

Helene Åberg har i 20 år jobbat med TV-produktion, med allt ifrån nyheter och sport till musikunderhållning på Skansen och direktsänd opera från Dalhalla. Hon har arbetat både på SVT och TV4 samt på olika produktionsbolag som bildproducent, redigerare och producent.

Hon har en under de senaste 10 åren utbildat i flera länder och jobbat med sida-projekt, utbildat företag och organisationer i hur de bäst ska använda video för att nå ut med budskap, skapa förtroende och skapa relationer. Och hur man kan skapa bra och proffsigt innehåll med sin mobiltelefon.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och lär dig att filma med mobilen. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Filma med mobilen

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.