Innovation Sprint

Här blir idé till verklighet. Snabbt och effektivt.

Innovation Sprint

Här blir idé till verklighet. Snabbt och effektivt.

Utveckla innovativa koncept utifrån skarpa case i snabbt tempo, och ha kul samtidigt! Lär dig och ditt team strukturerade processer och metoder för att utveckla det innovativa tänkandet och kollaborativt ta fram nya koncept.

Kursdatum: fredag 29 sep.
Ett kurstillfälle om 3 timmar. Kl 13.30 – 16.30.

Avgift för kursen är 3 900 kr inkl moms (3 120 kr ex moms). 6 månaders medlemskap till Fotografiska ingår

Kursens innehåll

Kursen introducerar principer för kreativt samarbete riktat till dig som inte tidigare arbetat utifrån den här typen av process. Du och ditt team får möjligheten att jobba metodiskt utifrån en strukturerad idéutvecklingsprocess för att ta fram innovativa koncept, från idé till prototyp och test. I kursen står din lärandeupplevelse i fokus, vilket innebär ett aktivt deltagande genom praktiskt arbete i kombination med reflektion.

Processen du lär dig

Utifrån ett skarpt case guidar vi dig steg för steg genom en idéutvecklingsprocess.

  • Discoveryfå en förståelse för hur du kan identifiera och använda insikter i användarnas behov, trender och teknologier för att boosta den kreativa processen och generera nya relevanta idéer.
  • Fokuseringinnovation börjar med att ställa rätt fråga. Förstå hur du använder insikterna från researchen till att formulera knivskarpa fokusfrågor.
  • Idégenereringfrån kvantitet till kvalitet. Vi guidar dig steg för steg genom en idéutvecklingsprocess där du får lära dig olika metoder för att generera, välja ut och utveckla idéer med innovationspotential.
  • Rapid prototyping & testingmisslyckas tidigt för att lyckas snabbare. Här lär du dig att omvandla idén till en enkel prototyp som du snabbt kan testa på andra deltagare för att göra konceptet ännu bättre.

Något för dig?

Kursen är perfekt för dig som vill utveckla din förmåga att jobba kreativt och i team för att skapa innovativa och relevanta lösningar, oavsett vilken bransch du jobbar inom. Du vill på kort tid kunna skapa innovativa produkter och tjänster som dina användare vill ha och faktiskt tycker om att använda.

Jonas Boutani Werner and Henrik Johansson offers well-structured methods for designing change and reaching higher levels of creativity. We have discovered very useful tools for stimulating creativity, not only during the inspiring workshops led by Fantastic Studios that we have had, but also in our daily work.

Pia Wall, Business intelligence analyst, E.ON sales

Vi jobbar med skarpa case – antingen som du själv delar med dig av eller case som F Nation tar fram tillsammans med externa samarbetspartners.

Vill du hellre att vi kommer till dig och jobbar med ditt team? Hör av dig för pris.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Här spelar konsten en viktig roll och löper som en röd tråd genom utbildningarna. Närheten till våra utställningar ger oväntade verktyg, metoder och inspiration till att tänka nytt. Vi främjar därför din kreativitet genom att inkludera ett halvårsmedlemskap till Fotografiska. Medlemskapet startar tillsammans med med din kurs och ju mer du utnyttjar det – desto bättre resultat av din utbildning.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och börja frigöra tanken. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Innovation Sprint

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.