Presentationsteknik

Ingen somnar. Alla minns.

Presentationsteknik

Presentera rätt

Presentationsdag. Bilderna som du gjort i powerpoint ska till slut få möta världen. Alla i rummet tittar på dig, vad kommer du att säga? Det här kan vara en av de värsta stunderna i ditt yrkesliv. Eller en av de bästa. Det bestämmer du. 

Kursdatum: 19 sept
Ett kurstillfälle om 4 timmar. Kl 13.00 – 17.00

Plats: Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 36, 111 57 Stockholm

Avgift för kursen är 4 750 kr inkl moms (3 800 kr ex moms).

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Skillnaden mellan en dålig och en välfungerande presentation – med eller utan powerpoint – kan vara avgrundsdjup. Under en halvdag lär du dig både i teori och praktik de viktigaste skillnaderna. Efter kursen kan du inte bara göra bättre presentationer, sannolikt gör du dom också på kortare tid. Dessutom känner du dig förmodligen också tryggare inför dina åhörare.

Kursens innehåll

Du får lära dig hur du visar passion för ditt ämne, eftersom din publik aldrig blir mer engagerad än du själv. Vi berättar hur du bär dig åt för att skapa en dialog istället för monolog (eftersom dialoger är lättare att minnas). Andra punkter vi tar upp är grundläggande retorik, bildens roll, att arbeta med cue cards och tekniker för att skapa trovärdighet och fånga människors uppmärksamhet.

Trender
Vi berör i korthet vissa trender inom presentationsteknik, som till exempel nya digitala verktyg, men kursens huvudfokus är kunskap som inte är särskilt trendberoende.

Teori
Vi har tagit med de viktigaste teoretiska delarna om kommunikation, vad som får människor att bli berörda, agera och minnas vad du sagt.

Strategi
Ingen strategi i denna kurs. Då skulle vi behöva prata om varför du vill hålla ett visst föredrag, men vi har helt valt bort det till förmån för annat.

Praktik
Här ligger kursens huvudfokus, från hur du sållar i ditt innehåll, förbereder dig, presenterar dig själv och till hur du avslutar presentationen bäst.

Personlig utveckling
Eftersom kursen bara är en halvdag hinner vi inte prata särskilt mycket om varje deltagares personliga stil, men de insikter du får under kursen kan definitivt vara positiva för din personliga utveckling.

Kursledare

Kursledare

Göran Segeholm har 25 års erfarenhet av att skapa och genomföra kurser på alla nivåer från nybörjare till drivna och erfarna yrkesmänniskor. Bland uppdragsgivarna finns bland många andra Linnéuniversitetet, Jönköping University, Karolinska Institutet, Medieinstitutet, Fotografiska och Konstfack. Görans kärnämne är visuell kommunikation.

Göran har också ett förflutet som journalist, chefredaktör och skribent. Han har drivit två podcasts om fotografi och skrivit fem fackböcker i ämnet.

Som utbildare är Göran utmanande och djärv, men med en väl utvecklad känsla för pedagogik och gruppdynamik.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och lär dig hålla presentationer alla minns. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Presentationsteknik

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.