Skapa innehåll sociala medier

Innehåll som engagerar. Och sprids.

Skapa innehåll sociala medier

Innehåll som engagerar. Och sprids.

Vid det här laget har de flesta av oss förstått att vi måste fylla våra sociala media-kanaler med relevant innehåll. Men vad är egentligen relevant innehåll? Och vad kan du göra för att skapa det?

Kursstart 1: 17 okt
Fem kurstillfällen. 17 okt, 25 okt, 31 okt, 7 nov och 9 nov. Kvällstid 17.30 – 20.30.

Kursstart 2: 23 okt
Två kurstillfällen. 23 okt kl 9.00 – 17.00 och 24 okt kl 9.00 – 17.00. Dagtid.

Avgiften för kursen är 11 250 kr inkl moms (9 000 kr ex. moms). 3 månaders medlemskap till Fotografiska ingår.

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Kursens innehåll

Ska du jobba effektivt med sociala medier är steg 1 att tänka ut en plan och en strategi för hur du ska göra. Har du inte gjort det, tycker vi att du ska börja med att ansöka till kursen Social media strategi. Men har du redan en strategi är det den här kursen du ska gå.

Här hjälper vi dig att förstå hur sociala medier fungerar i praktiken och hur du ska göra för att skapa innehåll som engagerar och sprids vidare. Kort sagt, du lär dig att skapa rätt innehåll för rätt kanaler utifrån ditt budskap och dina mål.

Att gå en kurs på fotografiska innebär att jag parallellt med kursen har möjlighet att ta del av de utställningar som visas på Fotografiska och på egen hand fördjupa mina kunskaper genom en konstupplevelse. I vissa kurser används utställningarna även som praktiska exempel.

Manilla Ernst

Genom workshops, föreläsningar och eget arbete arbetar vi tillsammans fram vad som är bra innehåll i olika kanaler beroende på avsändare och mål.

Du lär dig:

 • Bygga varumärke genom innehållsmarknadsföring i sociala medier
 • Avgöra vilket innehåll som är relevant för ditt budskap eller för din organisation
 • Sätta passande tonalitet – både i text och med bild
 • Skriva copy för olika kanaler och budskap
 • Mäta hur väl din kommunikation gör det du vill
 • Analysera hur ditt varumärke eller budskap tas emot och uppfattas av andra
 • Jobba med sponsrade inlägg
 • Nå igenom bruset även med liten budget

Dialogbaserat lärande

Kursen bygger på dialogbaserat lärande. Det innebär att du har en fast kursledare, en facilitator, som är med gruppen hela tiden. För varje nytt moment bjuder vi dessutom in en gäst, en kunnig och erfaren stjärna från branschen. Föreläsningen sker i dialogform, vilket innebär att kursdeltagarna i allra högsta grad blir involverade. Inför varje föreläsning hjälper facilitatorn gruppen med att formulera relevanta och engagerande frågeställningar.

Fördelar med dialogbaserat lärande:

 • Du får möta många framgångsrika personer i branschen och erbjuds en unik möjlighet att “pick their brains”.
 • Du får ett visst inflytande över hur kursen utvecklas (men facilitatorn ser till att de utlovade målen alltid nås).
 • Genom att lärande bygger på dialog istället för traditionella power point-föreläsningar, blir du mer känslomässigt involverad och minns därför bättre kursens innehåll.
 • Vid varje kursmoment har du tillgång till två lärare – en facilitator som är generalist på ämnet men specialist på gruppdynamik och pedagogik, samt en gäst som är ämnesexpert.

Något för dig?

Antingen så jobbar du redan med innehåll i sociala medier och behöver bättre förståelse för vad som funkar, eller så vill du börja jobba med det på ett eller annat sätt. Och framförallt vill du lära dig att nå relevant spridning genom rätt kanaler.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Här spelar konsten en viktig roll och löper som en röd tråd genom utbildningarna. Närheten till våra utställningar ger oväntade verktyg, metoder och inspiration till att tänka nytt. Vi främjar därför din kreativitet genom att inkludera tre månaders medlemskap till Fotografiska. Medlemskapet startar tillsammans med med din kurs och ju mer du utnyttjar det – desto bättre resultat av din utbildning.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och börja skapa en grym innehållsplan. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Skapa innehåll sociala medier

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.