Skriv smartare

Texter som engagerar är texter som gör skillnad

Skriv smartare

Texter som engagerar är texter som gör skillnad

Det borde inte vara så svårt – bara att välja ut några passande ord och placera dem i rätt ordning. Det går ju mer eller mindre av sig själv när du pratar. Varför känns skrivandet så mycket mer krävande?

Kursdatum: våren 2108
Ett kurstillfälle. Kl 10.00 – 17.00

Avgift för kursen är 5 450 kr inkl moms (4 360 kr ex moms).

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Ur programmet:

  • Snabbkurs i copywriting – kreativitet och strategi
  • Effektiva texter – ett hantverk att utveckla
  • Rädda en text – textbearbetning när det är ont om tid
  • Tonalitet – det är detaljerna som gör det
  • Kort och knepigt – rubriker, slogans och uppdateringar i sociala medier
  • Kreativitet under tidspress – ta fram idé och koncept

Det här är en kurs för dig som vill få ett grepp om hela skrivprocessen, från förberedelser till slutlig kvalitetsbedömning. Vi har anpassat den särskilt för dig som arbetar med kommunikation och marknadsföring.

Vårt fokus för kursen skriv smart ligger på hantverket. Du får ta del av både copywriterns och journalistens metoder för att skriva engagerande texter som har effekt och driver affärer. Vi går igenom strategi, kreativitet och textproduktion, hela tiden med vår digitala värld i tanken.

Kursen har en starkt praktisk inriktning, med många korta övningar som får igång tankeverksamheten och skrivandet. Du får med dig konkreta, praktiska verktyg för att direkt komma vidare med ditt eget skrivande efter kursen.

Du får bland annat lära dig trick som gör det lättare att vara kreativ på beställning, att hitta rätt tonläge, förbättra andras texter och skriva effektiva rubriker.

Innehåll

 

Trender
Nya kanaler och köpbeteenden gör att vi som skriver måste hänga med. En röd tråd genom hela kursdagen är kommunikation i digitala kanaler.

Teori
Lättsam teori med fokus på konkreta sätt att tänka och metoder för effektiv textproduktion.

Strategi
Vi ägnar en del tid strategiskt tänkande för bra textproduktion, men vi har valt bort strategiska frågor på en högre nivå. Detta är som sagt en kurs med praktisk inriktning.

Praktik
O ja, bästa sättet att lära är att prova! Vi blandar föreläsning med skrivövningar och diskussion. Vi jobbar individuell och i grupp. Målet är att du ska få praktiska verktyg i form av övningar, att använda i ditt vardagliga arbete.

Personlig utveckling
Nej, det är inte en särskild punkt i programmet. Men å andra sidan är det svårt att skriva utan att utvecklas. Kanhända går du hem med idéer om nya skrivprojekt.

Kursledare

Kursledare

Anna Kleinwichs Magnusson från Stockholms Skrivbyrå håller ofta workshops för marknadsavdelningar, skribenter och egenföretagare som vill vässa sina kunskaper i digital kommunikation och skapa träffsäkert innehåll som passar syfte och målgrupp.

Anna är lärare i copywriting och har hållit liknande workshops hos bland andra Kulturhuset Stadsteatern, Renault, Astra-Zeneca, Folkuniversitetet, Unionen Egenföretagare och Atrium Ljungberg.

Vad säger våra kurs– och eventdeltagare?

Det är en bra balans mellan de moment som är lärarledda och möjligheten till eget skapande under och i anslutning till kursen.
Manilla Ernst

– Jag går ofta tillbaka i minnet till det jag lärt mig på Fotografiskas kurser och workshops. De har fått mig att tänka på den kreativa processen på nya sätt.
Martin Kull

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och lär dig att skriva texter som driver affärer och skapar effekt. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Skriv smartare

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.