Social media strategi

Marknadsföring kräver en strategi. Sociala medier är inget undantag.

Social media strategi

Marknadsföring kräver en strategi. Sociala medier är inget undantag.

Det är på sociala medier som konversationer startas, relationer skapas och stories berättas. Så självklart är det viktigt att ha en väl genomtänkt strategi för hur man som företag vill kommunicera här, och se till att följa den strategin. Alltid. På F Nation.

Kursstart 1: 28 sep
Fem mentorsledda kurstillfällen. 28 sep, 2 okt, 9 okt, 16 okt och 26 okt. Kvällstid (17.30-20.30).

Kursstart 2: 10 okt
Två mentorsledda kurstillfällen. 10 okt kl 9.00 – 17.00 och 11 okt kl 9.00 – 17.00.

Avgiften för kursen är 11 250 kr inkl moms (9 000 kr ex. moms). 3 månaders medlemskap till Fotografiska ingår.

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Kursens innehåll

Genom sociala medier hanterar du kundservice, content marketing, din storytelling och även annonsering. En social media strategi fungerar också som:

 • En hjälp för dig att fokusera på ditt syfte och dina mål
 • Något konkret och handfast att dela med ditt team och andra i företaget
 • Ett filter att köra ditt innehåll igenom
 • En plan/riktlinje för det oväntade

På kursen får du de verktyg som krävs för att skapa din egen social media strategi, och den kunskap du behöver för att kunna sköta den effektivt.

Du lär dig

 • Vilka sociala medier-plattformar som gäller idag och vilka som kommer i morgon
 • Formulera mål, syfte och definiera framgång med din sociala medier-strategi som passar dina mer övergripande affärsmål
 • Skapa en content plan – det vill säga en plan för när du ska använda vilken kanal, mot vem och med vilket innehåll
 • Mäta, utvärdera och förbättra din impact och dina användares grad av engagemang, och därmed nyttan av dina aktiviteter
 • Grunderna inom community management – hur du kan använda dig av redan existerande communities, och hur du skapar och underhåller nya
 • Hur tänka kring tonalitet och copy för sociala medier

Och sist men inte minst, lär du dig identifiera vad som saknas i det du gör idag, och vad som möjligen hindrar dig från att nå dina mål.

Om Fotografiska som kurslokal kan man bara tycka att det är perfekt. Inspirerande miljö, i elegant renoverade lokaler med funktionella kurs och konferensrum. Magnus Kaplan

Dialogbaserat lärande

Kursen bygger på dialogbaserat lärande. Det innebär att du har en fast kursledare, en facilitator, som är med gruppen hela tiden. För varje nytt moment bjuder vi dessutom in en gäst, en kunnig och erfaren stjärna från branschen. Föreläsningen sker i dialogform, vilket innebär att kursdeltagarna i allra högsta grad blir involverade. Inför varje föreläsning hjälper facilitatorn gruppen med att formulera relevanta och engagerande frågeställningar.

Fördelar med dialogbaserat lärande:

 • Du får möta många framgångsrika personer i branschen och erbjuds en unik möjlighet att “pick their brains”.
 • Du får ett visst inflytande över hur kursen utvecklas (men facilitatorn ser till att de utlovade målen alltid nås).
 • Genom att lärande bygger på dialog istället för traditionella power point-föreläsningar, blir du mer känslomässigt involverad och minns därför bättre kursens innehåll.
 • Vid varje kursmoment har du tillgång till två lärare – en facilitator som är generalist på ämnet men specialist på gruppdynamik och pedagogik, samt en gäst som är ämnesexpert.

 

Något för dig?

Jobbar du med olika former av digitalt innehåll inom kommunikation och marknadsföring, och behöver förstå hur sociala medier fungerar både på ett strategiskt och på ett operativt plan? Ja, då är den här kursen något för dig.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Här spelar konsten en viktig roll och löper som en röd tråd genom utbildningarna. Närheten till våra utställningar ger oväntade verktyg, metoder och inspiration till att tänka nytt. Vi främjar därför din kreativitet genom att inkludera tre månaders medlemskap till Fotografiska. Medlemskapet startar tillsammans med med din kurs och ju mer du utnyttjar det – desto bättre resultat av din utbildning.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och ta fram din strategi. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Social media strategi

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.