Text in video

TiV – Animerade budskap utan ljud

Text in video

TiV – Animerade budskap utan ljud

Allt fler upptäcker att text kan bli starkare och mer övertygande när den kombineras med video och rörlig grafik. Genom att göra ljudet överflödigt når du också fler än de elva procent som faktiskt sätter på ljud när de tittar igenom sina flöden i sociala medier.

Kursdatum: 17 okt
Ett kurstillfälle om 4 timmar. Kl 13.00 – 17.00

Plats: Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 36, 111 57 Stockholm

Avgift för kursen är 4 750 kr inkl moms (3 800 kr ex moms).

Har du frågor om kursen? Ring: 08 50 900 521 eller mejla.

Det finns två skäl till att du ser allt mer material i formatet text i video i dina sociala nätverk. Det ena är att text i video kan få läsaren att upptäcka en bra copy genom den rörliga bildens överlägsna genomslagskraft. Det andra att kombinationen video och ljud fungerar allt sämre. Bara elva procent av läsarna sätter på ljudet när de scrollar igenom innehållet i sina sociala kanaler. Ytterligare en faktor som gjort text i video populärt är att bildvalet är mer fritt än i traditionell video. När texten spelar en större roll blir det inte lika viktigt med ett unikt bildinnehåll som i traditionell video med ljud.

Kursens innehåll

I den här introduktionskursen som ges i samarbete med Shortcut Creative Lab lär du dig grunderna i att planera, spela in och redigera video med särskild inriktning på text i bild. Ett block är inriktat på hur copyn bör vara skriven, och i ett annat block tar vi upp vanliga misstag som är lätta att undvika. När halvdagen är slut vet du tillräckligt för att kunna göra en egen text i video-film som engagerar.

Trender
Text i video är en trend. Vi berör andra trender inom området, men går inte in i det på djupet.

Teori
Kursen har några teoretiska inslag, men teorin hamnar inte i centrum.

Strategi
Det strategiska tänkandet kring att planera och producera text i video lämnar vi helt utanför denna kurs.

Praktik
Kursens huvudfokus är praktiska råd och tips, och den innehåller också praktiska övningar. Målet är att ge dig tillräckligt med kunskap och inspiration för att du ska klara att göra text i video på egen hand i lugn och ro efter kursen.

Personlig utveckling
Kursen innehåller ingenting om personlig utveckling, utöver att det naturligtvis alltid är utvecklande att lära sig nya saker.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika läranden och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Efter genomförd kurs med minst 80% närvaro erhåller du F Nations certifikat av genomförande.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och lär dig skapa video med text som engagerar. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Text in Video

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.