Webprogrammering för icke-kodare

Hur fungerar kodning? The basics.

Webprogrammering för icke-kodare

Hur fungerar kodning? The basics.

Alla digitala tjänster, appar och webbsidor vi använder dagligen är byggda av kod. För oss är programmering någonting kreativt och kul, ett verktyg där du kan skapa tjänster och webbsidor som används av tusentals människor.

Kursstart: 28 sep
Fyra kurstillfällen om sammanlagt 12 timmar. 28 sep, 5 okt, 12 okt och 19 okt. Kvällstid (17.30-20.30).

Avgiften för kursen är 8 900 kr inkl moms (7 120 kr ex moms). Då ingår entré till Fotografiska i samband med alla kurstillfällen.

Kursens innehåll

Under kursen kommer du att lära dig grundläggande webbprogrammering och du kommer att få bygga en egen enkel hemsida.

Detta är för dig som aldrig förut programmerat. Vi går från grunden igenom grundläggande begrepp inom programmering, hur webbläsare och servrar fungerar samt faktiska programmeringsspråk som fungerar på webben. Du lär dig också hur du kör olika program som du skrivit själv på din dator och vi installerar alla programvaror du behöver tillsammans på din dator. Den hemsida du kommer att bygga och de övningar du kommer att göra kommer att introducera grundläggande koncept inom programmering du sen kan ha nytta av för att bygga egna projekt i framtiden. Vi kommer att varva teori och praktik med olika övningar som tar dig närmare slutmålet – din första hemsida.

Efter kursen kommer du att ha en enklare hemsida live på internet. Du kommer också ha en bra grund för att fortsätta söka kunskap på området på egen hand och bygga vidare på din webbsida.

Inga förkunskaper behövs men du behöver en egen dator att ha med under kurstillfällena.

Du lär dig

  • Vad programmering är
  • Hur internet fungerar
  • Grundläggande koncept inom programmering så som if-satser, variabler och loopar
  • Göra layout för webben med HTML
  • Implementera design med CSS
  • Du får testa på lite Javascript för att kunna göra mer interaktiva element
  • Hur du får din hemsida live på internet
  • Hur du kan gå vidare och lära dig själv mer, tips på webbsidor, forum och grupper för att lära dig mer samt hur du kan fortsätta utveckla din webbsida

Något för dig?

Detta är för dig som aldrig programmerat förut. Du är nyfiken på vad programmering är och hur kod fungerar. Du vill själv kunna bygga enkla hemsidor på internet enligt egen design, kanske för privat bruk eller för ditt företag/arbetsplats.

Dina mentorer

Hanna Pettersson och Sandra Hindskog, grundare av Tjejer Kodar och Take a class fick i höstas stor uppmärksamhet då de anordnade ett programmeringsläger för 100 kvinnor i Barcelona. Efter succén har de fortsatt göra utbildningar, både inom programmering och andra digitala hantverk och metoder, så som UX/design och strategi.

Med deras mångåriga erfarenhet av startup-världen och designbyråer så som Spotify, King och Doberman, får du som kursdeltagare inblick i de senaste arbetsverktygen och metoder som är aktuella i branschen idag.

Om våra utbildningar

Vi tror på korsbefruktning mellan olika discipliner och ämnen – för oss är kreativitet just det, att få något nytt att uppstå genom att koppla samman två eller flera redan kända faktorer.

Välkommen!

Ansök till kursen här nedanför och lär dig prata kod. Eller mejla oss om du vill veta mer.

Ansök till kursen Webprogrammering för icke-kodare

Vi hör av oss till dig så fort vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.
Har du frågor kan du också mejla oss direkt här. Se anmälningsvillkor här.